Translate

Friday 16 November 2012

Turnips


Turnips

Turnips: Turnip is white colored conical root vegetable with purplish or light green hue, its flesh is entirely white and leaves are also edible and contain vitamin A, vitamin C, folate and minerals. Turnip is rich in fiber and vitamin C.

It has characteristic taste and widely used in south Asia in dishes and usually eaten cooked with meat. Like all vegetables, turnip is full of vitamins and minerals. Vitamin C is an antioxidant and important for making collagen, a binding substance which hold different tissues together specially skin.

Vitamin C is very important for maintaining healthy, young, beautiful skin and useful for maintaining flexibility of blood vessels and integrity of vital organs. Vitamin C is powerful anti aging vitamin.

In addition, turnips also contain folic acid, which is also very important for body and needed for renewal of body cells. High mineral content maintains electrolyte balance in body, prevents from dehydration, and improves water balance.

Turnip leaves should not be discarded and used as salad. Because they also contain high amount of vitamin A and folic acid and numerous minerals useful for body. As a rule try to consume vegetables in raw form to achieve their highest antioxidant and mineral content.

In this page, we are going to discuss about turnips benefits, advantages, and diet in Urdu and Roman Hindi for the people of Pakistan and India.


Turnips Benefits In Urdu


شلجم

شلجم  اس کی گوشت شلجم purplish یا ہلکے سبز رنگ کے ساتھ سفید رنگ شنکواکار جڑ سبزی ہے، مکمل طور پر سفید ہے اور پتیوں کو بھی کھانے ہیں اور وٹامن اے، وٹامن سی، فولیٹ اور معدنیات پر مشتمل ہے. شلجم فائبر اور وٹامن سی میں مالا مال ہے، یہ مخصوص ذائقہ اور برتن میں جنوبی ایشیا میں وسیع پیمانے پر استعمال کیا جاتا ہے اور عام طور پر کھایا گوشت کے ساتھ پکا ہے. تمام سبزیاں کی طرح، شلجم وٹامن اور کھنجوں کے بھرا ہوا ہے. وٹامن C کولیجن، پابند کرنے والا مادہ ہے جو مختلف ؤتکوں میں منعقد ایک ساتھ مل کر خاص طور پر جلد کرنے کے لئے ایک ینٹیآکسیڈینٹ اور اہم ہے. وٹامن سی صحت مند، نوجوان، خوبصورت جلد اور خون کی وریدوں کی آزادی اور اہم اعضاء کی سالمیت کو برقرار رکھنے کے لئے مفید کو برقرار رکھنے کے لئے بہت اہم ہے. وٹامن سی طاقتور اینٹی عمر بڑھنے کے وٹامن ہے. اس کے علاوہ، شلجم بھی فولک ایسڈ، جو بھی جسم کے لئے بہت اہم ہے اور جسم کے خلیوں کی تجدید کے لئے کی ضرورت ہے پر مشتمل ہے. ہائی معدنی مواد جسم میں الیکٹرولائٹ توازن کو برقرار رکھتا ہے، پانی کی کمی سے روکتا ہے، اور پانی توازن میں بہتری ہے. شلجم کے پتے اور ضائع نہیں کیا جانا چاہئے ترکاریاں کے طور پر استعمال کیا جاتا ہے. کیونکہ وہ بھی وٹامن اے کی بڑی رقم اور فولک ایسڈ اور متعدد معدنیات جسم کے لئے مفید پر مشتمل ہے. ایک اصول کے طور پر خام شکل میں سبزیاں سب اپنی اپنی جگہ پر اپنا اپنا ینٹیآکسیڈینٹ اور معدنی مواد حاصل کرنے کے لئے بسم کرنے کی کوشش کریں. اس صفحہ میں، ہم شلجم فوائد، فوائد، اور اردو اور پاکستان اور بھارت کے لوگوں کے لئے رومن ہندی میں غذا کے بارے میں بات چیت کے لئے جا رہے ہیں.

No comments:

Post a Comment